De voordelen van eikenhout

Eikenhout is een erg populaire houtsoort. Dat is niet gek, als je de voordelen van deze soort hout kent. Zo is eikenhout erg hard, maar toch makkelijk bewerkbaar. Het hout gaat jaren mee, zonder dat de kwaliteit slechter wordt. Dat maakt het een duurzaam materiaal. Bovendien is het uiterlijk van eikenhout erg veelzijdig. De natuurlijke uitstraling past, in combinatie met andere materialen, goed in allerlei verschillende interieurs. In de meubelbouw en de interieurbouw wordt dan ook vaak gebruik gemaakt van eikenhout. Waar wil jij deze houtsoort voor gebruiken?

Vloeren, meubels of wanden

Door het sterke karakter is eikenhout uitermate geschikt voor vloeren. Door het hout te behandelen met een olie of lak, kun je het een unieke uitstraling geven. Het hout is op die manier ook (subtiel) te kleuren. Een eiken paneel kopen kan ook als je een wand in je woning een eigenzinnige uitstraling wil geven. Maar ook als je een kast, schutting, stoel, tafel of ledikant wil maken, is eikenhout geschikt. Let er wel op dat eikenhout dat in aanraking komt met water op de juiste manier behandeld moet worden.

Investeer in kwaliteit

Eikenhout is niet de goedkoopste houtsoort. Dit kan voor veel mensen een reden zijn om te kiezen voor een andere houtsoort. Toch is dit niet altijd verstandig. Een eiken paneel kopen staat gelijk aan het investeren in kwaliteit. Door de duurzaamheid en sterkte van het hout weet je zeker dat je vele jaren plezier zult hebben van het interieurstuk. Hoewel andere soorten hout bij aanschaf misschien goedkoper zijn, is de kans ook groot dat de kwaliteit hiervan sneller achteruit zal gaan. Dat is natuurlijk zonde. Bovendien is de uitstraling van eiken ongeëvenaard. Vooral in een landelijk interieur, maar ook zeker in een industrieel interieur zal eikenhout een onuitwisbare indruk maken.