Er zijn online veel soorten vliegengordijnen te koop

Ben je het zat om vliegende insekten in je woning te vinden? Er zijn gelukkig verschillende praktische en makkelijk te installeren vliegengordijnen online te koop. De meest basic gordijnen bestaan uit PVC, dat in stemmige kleuren is uitgevoerd. Van deze zachte kunststof worden strengen aaneen geregen. Ook zijn er speciale vliegengordijn hulzen, holle tubes die onder elkaar naar beneden hangen. Deze vliegengordijnen zijn erg betaalbaar. Duurder zijn vliegengordijnen gemaakt van kralen. Die zijn echter wel heel erg mooi om naar te kijken. Je kunt ze in heel veel verschillende kleuren en in verschillende vormen kopen, en zelfs verschillende kleuren combineren. Ook zijn er vliegengordijnen van licht metaal met een edelmetalen look. Erg effectief en mooi om te zien, vooral als de zon erop schijnt. Tenslotte zijn er nog de heel zachte en aangename gordijnen van kattenstaarten.

Waarom een vliegengordijn aanschaffen

In de zomer is het fijn om de deur de hele dag open te hebben staan, zodat je op elk moment van het prachtige weer en van het buitenleven kunt genieten. Als het even, kan lunchen en dineren de meeste mensen in deze tijd in hun tuin. Die open deur zorgt helaas wel voor een ongewenst effect. Alle zomerse insecten, die in de hitte extra actief zijn, weten ook uitstekend de weg jouw woning in te vinden. We hoeven je hier vast niet te vertellen hoeveel overlast vliegen, wespen en muggen met zich mee kunnen brengen. Om deze diertjes op een humane manier buiten de deur te houden is het aan te raden om een vliegengordijn te installeren. 

Vliegengordijnen hebben een lage onderhoudsbehoefte

Omdat vliegengordijnen van kunststof gemaakt zijn, hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig. Als je ze bestelt, krijg je wel een volledige instructie om ze te onderhouden, en trouwens ook om ze te installeren. Het is aan te raden om aan het begin van het zomerseizoen de vliegengordijnen een keertje in de wasmachine te wassen, verpakt in een kussensloop. Zo gaan ze jarenlang mee en vervullen ze uitstekend hun functie: vervelende beestjes uit je woning weren.