Badkamer tegels verven

Als je graag wat wilt veranderen in de badkamer heb je jezelf vast en zeker de vraag gesteld of je tegels kan verven. Tegels verven is namelijk makkelijker en goedkoper dan de oude tegels eerst eraf te halen en daarna nieuwe te plaatsen. Gelukkig is het antwoord hierop ja! Dat betekent niet dat je nu gelijk je tegels kan gaan verven met de verf die je ook voor je muur had gebruikt. Natuurlijk zit er verschil en daarbij ook nog een verschil met de locatie. Als je de verf op een vochtige locatie wilt gebruiken is anders dan in een droge ruimte. Gelukkig kan je beton cire aanbrengen op tegels, dit is een makkelijke manier om je badkamer weer als nieuw te laten lijken.

Welke verf

Je kan dus zonder problemen beton cire aanbrengen op tegels en ook al is deze in verschillende kleuren beschikbaar het is toch wat anders dan normale verf. Gelukkig heb je nog meer keuze als je voor speciale wandtegel verf gaat. Vaak hebben ze deze verf in een paar standaard kleuren maar is het ook geen probleem om jouw gewenste kleur te mengen. Het voordeel van beton cire en wandtegel verf is dat het tegen een stootje kan en ook gemakkelijk schoon gehouden kan worden. Tegels worden voornamelijk op plekken gebruikt waar het vochtig is, zoals de badkamer. Dit is dan ook de reden dat wandtegel verf tegen water kan.

Hoe doe je het?

Het maakt niet uit of je de tegels gaat verven of voor beton cire aanbrengen op tegels gaat, voordat je begint moet je eerst wat voorwerk doen. Voordat je begint moet je dus eerst de tegels goed schoonmaken, daarna kan je ze schuren en ze vetvrij maken. Hoe ruwer de tegels, hoe beter de verf blijft zitten. Als alles droog is kan je beginnen met de eerste laag. Doe dit in dezelfde richting en het liefst overdag. Het kan zijn dat je 2 a 3 lagen moet toepassen. Wacht eerst 24 uur voordat je met de volgende laag begint en schuur het van te voren een klein beetje op. Na de laatste laag kan je de topcoat toepassen. Ook dit kan je het beste in twee lagen doen.