Zwanger foliumzuur bestellen voor je baby

zwanger foliumzuur bestellen

Vitamines zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden voorkomen in eten en drinken. Ze zijn nodig voor een normale groei en ontwikkeling en om gezond te blijven. 

Vitamines heb je nodig voor allerlei functies in je lichaam, maar van bepaalde vitamines kun je wel wat extra gebruiken. Ook kun je zwanger foliumzuur bestellen voor tijdens de zwangerschap.

Wat zijn zwangerschapsvitamines?

Tijdens je zwangerschap heb je een verhoogde behoefte aan vitamines en mineralen. Echter geldt dit niet voor alle vitamines en mineralen. Het gaat over vitamine B11, vitamine D, Vitamine A, vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en vitamine C.

Vitamine B11

Foliumzuur innemen is goed voor vrouwen die proberen zwanger te worden. Deze vitamine draagt bij aan de vorming van de placenta en de groei van de baby in het algemeen. In Nederland wordt er geadviseerd om minimaal een maand voor de bevruchting te beginnn met het nemen van extra vitamine B11.

Vitamine D

Vitamine D helpt bij het celdelingsproces en draagt bij aan de ontwikkeling van weefsels. Je lichaam heeft dit nodig om de botontwikkeling van je baby te ondersteunen en je eigen botten sterk te houden.

Vitamine A

Vitamine A is goed voor de weerstand en belangrijk voor het ijzergehalte van het bloed.

Vitamine B2, B3, B5, B6, B12 en vitamine C

Deze vitamines helpen bij het verminderen van vermoeidheid.