Is duurzame kleding belangrijk?

Ralph Lauren polo

Kleding is al iets waar we als mensheid aan doen sinds de steentijd. Alhoewel het vroeger een stuk schaarser was en het er minder mooi uit zag, was het er altijd wel. Toen de mensheid een periode inging waarbij er veel technologische vooruitgangen waren kon natuurlijk de kleding ook niet achter blijven. De kleding werd vaak gemaakt van wol in fabrieken waar de werkcondities niet zo goed waren. Toen het westen op een gegeven moment dit werk niet wilde doen werd het overgedragen aan andere landen. Dit werk is niet goed voor het milieu en daarom willen veel mensen dat we meer duurzame kleding gaan dragen. Vaak zijn duurdere shirtjes zoals een ralph lauren polo heren al een stuk duurzamer. Wat is duurzame kleding en waarom is het zo belangrijk?

Wat is duurzame kleding?

Zoals al eerder vermeld wordt kleding op dit moment vaak gemaakt in barre werkomstandigheden in derde wereldlanden waar er amper salaris wordt uitgekeerd aan de hongerige werknemers. Ook zijn de materialen die worden gebruikt erg slecht en daarom is het slecht voor het milieu. Duurzame kleding is dus kleding die gemaakt is van materialen die wel goed zijn voor het milieu in een werkomgeving die fijn is voor iedereen. Ook is duurzame kleding vaak gemaakt van een materiaal dat ooit al eens een kledingstuk was en toen gerecycled was.

Waarom is het zo belangrijk?

Als jij je ralph lauren polo heren koopt geeft het je ten eerste een veel beter gevoel als je weet dat het een duurzame polo is. Je weet dus dat je met het kopen van dit shirt niet bijdraagt aan klimaatverandering en slechte werkomstandigheden van arbeiders in armere landen. Ook is het zo dat als iedereen een duurzaam shirt zou kopen, de fabrieken in de derde wereld landen zouden sluiten omdat er geen vraag meer zou zijn naar hun niet duurzame shirtjes. Dit zou er ook voor zorgen dat er geen nieuwe fabrieken meer worde gebouwd.